Soool!!

Härligt med sol!
Har suttit nere vid vattnet på en bänk och solat idag, verkligen härligt!
Dagen började med att jag lämnade grabbarna på dagis sen gick jag och sov nån timme. var riktigt trött för som vanligt vart det sent igår=)
Min kropp mår inte riktigt bra, har haft ont i magen till och från under dagen och ett par dagar nu har jag även haft ont i vänster lunga när jag tagit riktigt djupa andetag. Förutom det värker fingrarna och höger knä även om knäet känts betydligt bättre idag. Fast nu ska jag sluta gnälla, livet hade kunnat vara mycket värre=)

Dagens träning fick bestå av lite mag/core övningar. Imorgon ska jag nog och träna på soo shim inne i stan hade jag tänkt. ska nog även köpa gymkort där över sommaren. 500kr för 3 månader kan ju vara värt. vet itne riktigt hur mycket jag kommer att utnyttja det men jag känner att jag kommer vilja träna lite mer än bara på jobbet och att vara på stationen och träna när jag inte jobbar känns inte så kul. När jag är ledig vill jag hålla mig därifrån och träffa lite annat folk och se andra väggar.

Nu ska jag äta kvällsmat för att sen plugga och se batman begins. har bara sett dark knight så nu är det dags för att se begins när den ändå går på tv.

Bildorgie!!

Tänkte bjuda på ett par bilder till att börja med.

Här är jag, härligt svettig efter backintervallerna som jag sprang i lördags.


Biff och potatis. receptet finns i förra inlägget.


Här är tårtan som jag lagade till åt mamma idag nrä det var morsdag. Den var precis lika god som den ser ut att vara! =)

Har fått hem ungarna lite tidigare än tänkt den här veckan. Madde blev sjuk och ligger på lassa så då ställer jag ju självklart upp! Idag har vi alltså varit hos mamma och ätit middag, en fantastiskt god tacogratäng som min syster hade gjort och min tårta till efterrätt. riktigt lyckat!

Nått som är mindre lyckat är att jag dragit på mig en inflammation i högra knäet. känns riktigt jobbigt att det skulle komma nu när jag kommit igång så bra med promenader och konditionsträning. men jag antar att det är ju på grund av det som jag över ansträngt mig lite. Tänkte vila så gott jag kan några dagar och smörja på stora mängder med antiinflammatorisk salva så förhoppnignsvis går det över på några dagar. Hade riktigt ont i natt när jag skulle somna men idag har jag tagit det lugnt och hunnit smörja ett par gånger så jag hoppas det ska gå bra att sova kommande natt. Börjar även känna en förkylning som ligger på så jag trycker lite extra c-vitamin och hoppas att det hjälper=) Det jobbigaste och tråkigaste är att dra ner på maten när jag inte kommer att förbränna lika mycket. jag gillar ju att äta! hehe.

Nu blir det kvällsmat sen sova.


Intervallträning och fjollbad...

Jaha då var det lördag då. dagen började med en promenad. Var förbi alba och lämnade tillbaka avatar som jag hyrde och såg igårkväll sen gick jag en sväng runt kallholmen och via ica hem. Nu på eftermiddan har jag varit ute och sprungit intervaller i backe och efter det la jag mig i ett bad. tror nästan det är första gången sen jag flyttade hit för 2 år sen som jag använt det där badkaret. Hittade en oöppnad tub med kroppspealing som madde glömt här när hon flyttade så jag tyckte det var dags att använda den. var faktist riktigt skönt och känner mig len som en babystjärt så här i efterhand, riktit värt! kände mig rätt fjollig när jag skrubbade på men det bjuder jag på, ingen såg det ju! haha

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. har gjort köttfärsbiffar som jag slängde in i ugnen tillsammans med lite potatis. i biffarna har jag lök, fetaost, vitlök och sweet baby rays honey chipotle sås. tror att det kommer bli succé!! =)
Så nu är maten klar, dags att äta!

360 träningscenter.

Var och gästspelade på 360 träningscenter idag. Hade egentligen inga större förväntningar mer än att jag trodde allt allt skulle vara nytt och fint då dom öppnade för drygt 1år sedan. Jag måste säga att jag blev glatt överaskad! Till att börja med så känns ju allt nytt och fräscht. Avslappnande musik i omklädningsrummet och en behaglig temperatur, bra mycket bättre än det äckliga omklädningsrummet jag är van vid från gymmet här i hamn. Väl ute i själva gymmet så fanns det väldigt mycket olika maskiner och mågna maskiner fanns i dubbel uppsättning vilket ju känns som ett stort plus. Konditionsmaskinerna behöver man nog aldrig vänta på vilket är mer regel än undantag där jag brukar träna. Fria vikter fanns det faktist väldigt mycket av också vilket gladde. Hade det inte varit så ruskigt dyrt så hade jag lätt kunnat tänka mig att träna där oftare.
Ibland när man går till gymmet så känner man sig verkligen itne på topp. idag kände jag mig tunn som en sticka och var rätt trött. Men när jag väl satt igång med tränandet och jag kände att musklerna började pumpas upp och fyllas med blod så kom peppen och jag klämde iväg ett riktigt bra pass! Så härligt när man ser musklerna svälla i spegeln, blir man inte peppad då så blir man det nog aldrig!! =)
Nu är det snart gonat för min del för imorrnbitti har jag skola. sen vet jag itne riktigt vad det blir resten av helgen, får väl se vad som dyker upp...

Powerwalk x2 + Harar.

Idag har det blivit powerwalk 2 gånger!! Riktigt härligt faktist! =) Både på morgonen och nu på kvällen har jag sett harar ute i oljehamnen. Jag är rätt säker på att jag såg 2st nu ikväll, om det inte var 2 så var den då ruskigt snabb.
Nu har jag varit och köpt bär så imorgon blir det pannkakor med blåbär! Köpte även hallen och jordgubbar så nu har jag bär så det räcker ett tag fram över. Men jag insåg att vissa vär är rätt dyra. Om jag ids så kanske jag ser till att plocka på mig lite blåbär i sommar och fryser in. känns lite jobbigt med att plockande och rensande. Samtidigt som 0kr/kg är bra mycket billigare än 110kr/kg som jag betalade idag=)

Hoppas att solen lyser imorrn då blir det nog en tur på inlinsen på förmiddagen efter skolmötet och sen kanske ett gympass på kvällen. ska eventuellt in till stan och träna med Samme och kanske Peter. Det vore riktigt kul så jag hoppas att det blir av.

Nu ska jag gå och hämta en kanna kallt isvatten, är riktigt törstig.
Nattinatti.

Morgonvikt: 89,0kg

var länge sen jag redovisade en morgonvikt för jag har stått still rätt länge och slarvat en hel del, men nu är jag igång igen och försörsta gången på riktigt länge så visade vågen under 90kg närmare bestämt 89,0kg. Känns riktigt bra att komma under den gränsen, men tro för den sakens skulle inte att jag är nöjd än=)
Firade med en promenad i duggregnet och sen en shoppingtur på ica, men glömsk som man är så missade jag att plocka på mig blåbär så det fick bli palt och bacon till lunch istället, riktigt gott det med!

Fick kommentaren att nu är jag ju tydligen ingen riktig man längre då och det var ju kanske itne så genomtänkt att lägga upp den här bilden på facebook. Men jag kan faktist stå ut med det nu för nöjd det är jag ändå! =)


www.grooming.se

Idag var då visningen. Om huset inte blir sålt nu så är det då itne för att det är smutsigt! har städat riktigt ordentligt så nu är det som trivsamt här hemma=) Vet inte än hur det gick. Hoppas att mäklaren hör av sig imorgon så att jag får höra om det kom nån och tittade eller inte.

Körde ett riktigt hårt och bra helkroppspass på gymmet idag! Var verkligen skönt, svettigt och hög puls rakt igenom. Körde en hel del superset, är inte så ofta jag kör det men det är faktist väldigt bra, framför allt när man vill höja intensiteten. jag kan verkligen rekomendera superset när man kör helkroppspass för att trycka in så många övningar som möjligt. ruskigt smidigt att köra antagonister typ rodd och bänk i ett superset, det funkar skitbra tycker jag.
Tyvärr gjorde jag mig illa i högerhanden. sista settet i bänkpress så högg det till i handen och började göra väldigt ont. har ju haft en del problem med handlederna men nu är det mer själva handen som värker. ruskigt störande!

Imorgon blir det sovmorgon sen funderar jag på att äta mina proteinpannkakor till lunch fast den här gången tänkte jag ha blåbär till istället för björnbär. Hoppas bara dom har blåbär på ica. Sen till middag ska jag nog äta upp sista potatisarna jag har i kylen med något gott till. kanske grilla om dom har nått spännande kött att inhandla på ica.

Länk tips för oss grabbar http://www.grooming.se Nu äntligen får vi vara lite fåfänga också och här är den perfekta sidan för det. Tror jag ska beställa en trimmer därifrån för jag är lite less på min som man måste ha sladd till!




Band of Horses- The Funeral

Det här mina vänner är riktigt bra skit! ruskigt skön låt!

här är en bild på en fantastiskt god grill...

dsc_0094 (MMS)

här är en bild på en fantastiskt god grillad kyckling! Muuuums!


Grillad kyckling!!

Till middag idag åt jag och grabbarna grillad kyckling. Grillade den i ugnen och det var så löjligt gott! Jag gjorde ett kryddsmör med bacon, vitlök, citronskal, salt och peppar. jag smorde in kycklingen med det och sen gjorde jag hål i skinnet så att det blev en ficka mellan skinnet och bröstfiléerna så jag kunde fylla där med kryddsmöret och det som blev över fyllde jag i hålet i kycklingen. Sen in i ugnen i 1timme på 200grader och jag använde ugnens grill/varmluftsfunktion. Vart så strålande bra! skinnet vart alldeles krispigt och gott och baconet hade fastna i skinnet på insidan och det var såååå gott! det kommer jag garanterat att göra igen. om jag ska bjuda någon på det kommer jag nog att använda mer än 1 paket bacon som jag gjorde den här gången.
Slänger upp en bild på kycklingen sen för den som vill se.

Imorgon lämnar jag bort grabbarna igen. har jag ju haft dom i typ 10 dagar eller nått i den stilen nu och idag så sov vi nog lite för länge mitt på dan för nu springer dom bara runt och busar, vägrar att sova=) Men dom är söta och jag vet att jag kommer att sakna dom även om det nu blir min chans att samla lite krafter men även göra av med lite krafter i form av träning. Imorgon så blir det promenad på morgonen och sen tror jag det får bli lite intervaller på eftermiddan, ska nog köra långa intervaller då eftersom att jag körde korta sist. Har dock itne riktigt bestämt hur det kommer att läggas upp.
Sen ska jag även göra i ordning huset inför visningen på tisdag. hoppas hoppas hoppas nått kan hända nu! Är så less på att bara stå och stampa, vill komma framåt!
Senaste året har jag varit lite besviken över att vi valde att köpa det här huset och jag har kunnat se tillbaka lite objektivt på hur vi agerade och insett att det inte var så klokt. jag har även känt en längtar efter en lägenhet utan ansvar och så vidare. Men nu senaste veckan har jag känt att jag kanske är en husmänniska ändå, känner vad skönt det är med ett hus och uppskattar sakerna som skall göras på ett annat sätt än jag gjort tidigare. Jag vet att jag har lärt mig MASSOR av det som varit och nästa gång jag köper hus kommer jag gå tillväga på ett annat sätt, ett klokare sätt=)

Funderar på att utbilda mig till PT. Tror det skulle passa mig perfekt och vara riktigt kul. faktum är att jag kanske gör det även om jag får jobb som brandman för jag torr det skulle gå jätte bra att kombinera. lite svårt med utbildningen bara eftersom att den kostar rätt mycket och man måste ju ha pengar att leva för under tiden också. jag är ju en av dom som itne har något stort sparkonto att luta mig tillbaka på.

Så där ja...

Här är pannkakorna som förra inlägget handlade om, ser inte ut att vara så många men det ligger ett gäng gömda där under=)

Till middag hade jag haft en fläskfilé i marinad några timmar och slängde på grillen, vart löjligt gott! till det serverades potatis, päron och lök som jag hade tillagat i ugnen och en beanaisås spicy från delikatess fabriken och så fetaost,  muuuuumma!! Vart så löjligt gott. Känns nästan hemskt att äta så gott både till lunch och middag, framför allt när det är så nyttig och hemlagad mat också, det är lyx det! =) Det var första gången jag provade att ha päron i ugnen tillsammans med potatisen och det var kanooon bra!


Jag testade att köpa potatis i glasburk. färdigskalade och små så det är bara att tömma i plåten och in i ugnen, riktigt bra och gott. precis som alltid när det gäller potatis! =)

Måste börja experimentera lite med kameran känner jag, är inte riktigt nöjd med bilderna. vet att den kan så mycket bättre än det här...


Proteinpannkaka

Har just ätit lunch, det vart proteinpannkaka/plättar vad man nu vill säga=) Jag kallar dom nog för pannkakor för dom vart mer som amerikanska pannkakor, ganska små och fluffiga. Sen vart dom rosa också av hallonprotein pulvret=)

1 XL ägggula (ca25g) p4 f7 80
4 XL äggvitor (ca 180g) p18 74
30g proteinpulver hallon p22 k2 f2 120
125g kvarg

Vispade ihop ägggula, proteinpuvlret och kvargen sen visade jag äggvitan för sig så den blev fluffig och fin innan jag blandade samman allt. Sen ner i en stekpanna på medium värme. varje pannkaka var drugt en halv dl stor så det vart typ 10st om jag inte minns fel. och till det serverades resten av kvargen som fanns i burken alltså 125g och ca 100g björnbär, hade även i lite canderel strö för att söta den blandningen lite.

näringsvärdet på hela rätten blir på ett ungerfär:
kcal 480
protein 70g
fett 9g
kolhydrater 25g

Tar man bort björnbären så försvinner 13g kolhydrater och ca 60kcal. observera att stekfettet inte är inräknat.

Ruskigt enkelt och förvånansvärt gott och nyttigt! det här kommer garanterat att göras fler gånger och varieras ytterligare en del, chokladpulver och lite kakao i vore säkert gott. den om man kan ta att det blir lite onyttigare så varför inte lite chokladbitar. tänkte även testa lönnsirap till nån gång eftersom att jag aldrig testat det.

Återkommer senare med bild, då ska jag även berätta om den spännande middagen som skall förtäras idag!=)



Twittra...

Funderar nästan på att börja twittra istället för blogga för det börjar bli många men korta inlägg nu=)
Tänkte tipsa om två grymma saker att sätta i sig så här i sommartider. Till att börja med har jag varit väldigt saftsugen de senaste dagarna så idag köpte jag en flasa med fun light. ruskigt bra! skamar ju strålande gott och innehåller i stort sett inga kalorier så det kan man dricka utan dåligt samvete. Den andra grejen är kvarg. vanliga varianten som gått att få tag på här är kesella men numera har ica tagit fram en kvarg under sitt eget märke. den innehåller något mindre protein än vad kesella gör men då är det lite billigare istället. varje burk innehåller 250gram och näringsvärdet är 55kcal 10p 4k 0,1f per 100g. det innebär alltså 25 gram protein och knappt 140kcal per burk! strålande mellanmål. nu till tvisten i det hela, man kan blanda saftkoncentratet med kvargen för att smaksätta. riktigt bra tips tycker jag själv!

Dagens låttips.

är kommer en låt som inte alls är så tokig. carry me home heter den och är specialskriven för finalavsnittet av one tree hill. Jag följde serien där i början men tröttnade efter ett par säsonger och nu är det tydligen slut på avsnitt. får se om man ids kolla igen det som är missat nån gång. har inte sett avsnittet, vet itne äns om det har sänts i sverige, men snubblade över den här låten och tyckte att den var rätt skön så jag täntke att jag kan dela med mig av den så här just innan mitt stundande intervallpass där jag kommer att ha betydligt hårdare musik än så i lurarna för att peppa upp mig lite=)
http://soundcloud.com/dine-alone-records/carry-you-home
Klicka på länken så går det att lyssna på sången.

Biiiild!!

Här kommer en bild på mina nya shorts och skor som jag fick idag, short från FOX och skor från vans. Satt precis som jag ville att dom skulle göra! jälp va roligt det är att beställa kläder när dom sitter som dom ska! =)

Som sagt så är shortsen och skorna nya, bry er inte om t-shirten, den är nog snart 48år eller nått sånt...

Så ruskigt härligt att det börjar bli sommar nu! strålande bra! Jag älskar sommaren! det blir inte bättre än så!


Och nu blir det mer reklam...

har suttit hela dan och kämpat med en sketen hemtenta som enligt uppgiften skulle vara ett PM och nu när jag skulle lämna in den så ser jag ett meddelande om att läraren ändrat uppgiften så att det inte längre behöver vara PM formalia... suck! som vanligt med den här utbildningen.

Kan hålla med Edvin som gnällde lite på mig om att jag är dålig på att produktplacera. Det MÅSTE jag bli bättre på annars kommer jag ju inte kunna tjäna några miljoner på den här bloggen. Så här kommer det: http://www.ridestore.se Där finns det en readel med 45% rabatt på allt möjligt. Fick ett mail mitt på dan idag om att paketet var skickat så på onsdag borde jag har det, niiiiice!! =)

Värdelös vecka!!

Den här veckan kunde inte startat sämre tror jag!
Tvingade mig upp ur sängen och ut på en promenad och när vi ska gå genom dörren just när vi kommit hem så går vagnen sönder, handtaget lossnade!! Sen slår jag igång datorn och får reda på att hemtentan som ska göras idag skall bestå av ett PM baserat på 3 olika scenario, betydligt mer omfattande än vi trott och i vanliga fall hade ett sånt besked känts tungt. Men idag, när dagis är stängt, så känns det riktigt jobbigt! Finns risk för att det blir mycket film för grabbarna idag... Det finns även mer men det tänker jag inte tråka ut er kära läsare med just nu...

Har hunnit med frukost idag i alla fall, vart som vanligt 3 ägg och 1 burk makrill i tomatsås och det sköljde jag ner med c-vitamin och en mulitvitamin/mineral tablett. min standard frukost!

testar att mms-blogga från min nya mobil. ...

dsc_0060 (MMS)

testar att mms-blogga från min nya mobil. En bild på mig från igårkväll. Gonatt!


Nu går tåget!!

Nu kör jag igen! STENHÅRT!
Är så ruskigt peppad!
Imorgon är dagis stängt så jag har grabbarna hemma hela dan men jag tänkte dra med dom i vagnen i morgonbitti innan frukost så ska vi gå en promenad och sen efter lunch tar vi en sväng till om vädret tillåter. Sen på tisdag så ska dom på dagis igen och då ska jag passa på att träna. Ska testa på att köra ett pass med kroppsvikten som det största motståndet. tills dess ska jag ha kommit på en massa övningar men det kommer bland annat att bestå av chins, upphopp, armhävningar, plankan, situps. tänkte bege mig upp till lekparken och ta hjälp av en del ställningar som finns där.
Kostmässigt blir det att strypa kolhydraterna så gott det går och med det menar jag ingen pasta eller liknande förutom just imorgon då jag har ett gäng potatisar som jag tänkte få äta upp innan dom blir dåliga=)
Har förövrigt beställt ett par shorts och ett par skor idag, hittade en sidan med 45%rabatt så då var jag ju tvungen att slå till då det är saker jag behöver inför sommaren. hoppas jag får dom snabbt bara=)

Fredagkväll...

Har egentligen inget att skriva men det är ju fredagkväll och jag sitter hemma själv så då har jag ju inte så mycket annat för mig heller. Grabbarna ligger i sina sängar och sussar så sött och jag sitter här i soffan och önskar att jag hade en stor skål med godis, en massa choklad eller nästan vad som helst att tugga på. lika bra att jag inte har det i närheten. har blivit alldeles för frikostigt med sånt på slutet. nu ska jag göra ett ryck för att komma under den magiska gränsen...

Är rätt trött och borde kanske ta en tidig kväll men jag tänkte sitta uppe och se TUF 11 avsnittet som visas på tv4sport klockan 22,00. missade ju förra avsnittet på grund av att jag på fest då och även reprisen senare samma natt på grund av att jag slocknade i soffan för att jag var aptrött och härligt berusad där vid 03,00 på lördagsmorgonen när det sändes.

Hoppas att vädret imorgon på dan är lite bättre än vad det var idag för jag skulle gärna spendera några timmar utomhus med ungarna typ i en lekpark eller liknande. Hörde nått om härlig värme och sol så jag hoppas på det!


SE Xperia X10

Till att börja med så vill jag be om ursäkt till alla mina ca 3st trogna läsare för att jag varit så dålig på att skriva här... Ska försöka bli lite bättre på det.

Har köpt en ny mobiltelefon, lite så där på halvimpuls. har dreglat efter en X10 sen första gången jag såg en för flera månader sen, långt innan den släppt i affärerna och som den prylfreak jag är så lyckades jag då lägga vantarna på en förra veckan och hittills är jag mer än nöjd! den funkar riktigt bra och jag har väldigt stor användningen för den, risken är väl att den hinner bli utnött innan abonnemangstiden är slut=)

Sitter och sneglar på mamma mia som går på TV nu, den är himla rolig, framför allt när pierce brosnan och stellan skarsgård sjunger! haha

Har varit på sandö ett par dagar. sista gången för den här utbildningen. känns lite trist att lämna klassen, men jag ska försöka att ha blicken riktad frammåt och försöka lyckas med något här i livet. vill försöka styra upp ett bra liv här framöver. jobb är ju säkrat över sommaren men sen vill jag gärna ha ett jobb, och en bostad, någonstans i sverige för förhoppnignsvis är jag inte husägare så länge till... Men om det är något jag lärt mig de senaste åren så är det att man inte kan leva på drömmar utan man måste leva i nuet också även om man kan ha drömmar och ambitioner att sikta mot.

Smörgåstårta...

Var hos Samme igår som fyllde 25. Han bjöd på smörgås tårta och prinsesstårta. Har nog aldrig eller väldigt sällan ätit så mycket smörgåstårta som igår. så sjuuuukt gott det var! Sen spelade vi nått spel också som för att vara ett sällskapsspel var rätt kul. bonanza tror jag det hette och det gick ut på att så bönor och samla poäng.
Idag har jag pluggat en del och var ute på en härlig power walk när jag vaknade. Testade mina nya joggingskor som jag köpte häromdan. dom kändes rätt bra fast jag fick skavsår, jag hatar skavsår!! Jag har även hämtat hem mina små trollungar som nu ligger i sina sängar och sover. Ska gå in och pussa på dom nu innan jag ska sova=)





RSS 2.0