Helgen...

Helgen då.
Igår jobbade jag på stationen. gick riktigt bra även om det var lugnt ända fram till 25minuter innan jag skulle sluta. Då fick vi stort larm brand i villa. Var en onykter gubbe med afasi(visst heter sjukdomen så?) som hade försökt tina en frusen vattenledning genom att elda lite. när vi kom dit började huset så smått bli rökfyllt så vi skyndade oss in i köket och började riva. grymt kul att riva ut ett kök med motorsåg och kofot, tänk att få betalt för det!! jag ÄLSKAR mitt jobb!! =)) Hur som helst så gick det väldigt bra allt förutom för David den andra vikarien som körde tankbil. han körde ner i diket på den smala skogsvägen fram mot huset. men det löset sig också. Så jag fick ha ett roligt larm och fick några timmars övertid. braaaa !!
idag har jag fått hjälp att bogsera hem bilen. Den har stått utanför Madde ett bra tag och vägrat att starta. Rickard som bor brevid Madde hjälpte mig att få ut bilen från parkeringen, tog ca 1 timme och när vi kom ut på vägen så vart det något fel på hans bil. hans högra bakdäck satt fast. det vägrade snurra. så han kunde inte hjälpa till och jag stod med bilen ute på stora vägen som går ut mot Ske-hamn. mamma fick lov att ringa en av hennes kompisar som till slut kunde hjälpa till och efter lite knuffande när hon kom så lyckades vi sen bogsera hem bilen och knuffa in den i garaget. När jag ändå var ute och svettig passade jag på att skotta lite snö. Det var riktigt tungt, svetten verkligen sprutade. gick även en sväng ner på macken och köpte glykol. hoppas bilen kan starta nu då. blir snart ett fläktremsbyte på skrothögen.

En sak som jag upptäckt väldigt tydligt i veckan är vilken påverkan det har på en när man mår lite dåligt. har haft en lite tung period nu och märker direkt att jag blir väldigt sötsugen. Jag har ju haft en period när det gått väldigt bra att hålla mig från dålig mat, slisk och sött men nu är det väldigt tungt.

Längtar efter att få gå ner i gymmet. Jag känner suget efter det hela tiden! Att få häva i sig en Rage x2 och känna stickningarna och energin som kommer och sen gå ner och svettas och slita lite=) vart många OCH i den meningen=)

Nu är det spurt i 5milen. Blir nog svårt för svenskarna det här. men hejja hejja!!

KAAAAAALLT!!!

Det är sjukt kallt ute och ändå ska jag inte klaga med tanke på att några mil innåt landet är det 15grader kallare än här och då har jag ändå -24 på min termometer!! Är så sjukt less på den här kylan. kan inte komma ihåg att jag varit med om en sån här vinter tidigare. de senaste åren har det varit så här riktigt kallt 2-3 veckor vad jag kan komma ihåg men nu har det snart varit så i 2 månader. dom dagar det inte är så här kallt då är det snöstorm och det är ju inte så mycket bättre det! Tur att jag inte är tidningsbud längre!=) längtar till våren och sommaren, ooj så skönt när man kan gå ut i t-shirt och inte behöva 7 lager med kläder på sig hela tiden!

Barnvagnen gick sönder igår, ruskigt surt. bakaxeln som hjulen sitter på gick rakt av så det går nog knappast att laga heller. riktigt irriterande! det är ju en emmaljunga tvillingvagn och emmaljunga brukar ju stå för kvalite men det här vagnen har racklat riktigt mycket. när det är en tvillingvagn tycker man ju att den borde tåla lite vikt men ända sen grabbarna vart över 1 år istort sett så har den krånglat.

Funderar på att gå ner till gymmet efter lunch och cykla lite och ta en lång bastu. blir nog ingen styrke träning utan jag tar en vilodag från det men lite cykel kanske går att orka med. Cyklade en kvart igår efter bröstpasset och det gick hyffsat för foten. jag är lite öm idag men det gör inte så väldigt ont. Ska ut en sväng om en stund och bland annat gå till affären så jag får väl se sen när jag ätit lunch hur foten känns. jag har ju tejp i värsta fall.

Ny vecka.

Jaha då var det ny vecka då. kommer bli en vecka fylld av plugg, träning och OS.
Tog en morgonvikt imorse: 94,1kg wiiiieeee!!
Kändes bra. trodde jag hade gått upp en del under Sandö veckorna men tydligen gav den hårda träningen resultat. känns faktist i kroppen också. går riktigt bra nu.
Känner mig lite fåordig idag så jag vet itne om det blir mycket mer än så här för nu. Ska ta och se lite 2 1/2men nu för att muntra upp mig själv lite och sen ta en kvällsproteindrink=)
Just ja, jag har fått helt klart med sommarjobbet. känns så skönt. var ju ganska inställd på att jag skulle få det men man vet ju aldrig. I förmiddags ringde dock personalchefen och sa att dom ville dras med mig en sommar till så nu behöver jag inte oroa mig för det. Egentligen borde jag fira lite men jag sparar nog det till helgen, verkar bli efterskottskalas med släkten då sen är jag lite sugen på att försöka hitta nån fest att bjuda in mig själv på.
NU får det räcka för idag.

Hemma!!

Jaa då var jag hemma igen. Kom hem i fredags eftermiddag. Har haft det bra där borta måste jag säga. mot slutet vart det lite rörigt för mig och nu när jag har kommit hem har det blivit ännu värre. Känner inte för att gå in på detaljer men jag har behövt reda ut en del saker med mig själv och andra. rörigt det där med känslor och uttryck. Jag är så ruskigt dålig på att beskriva känslor med ord både för mig själv och för andra. jag kan känna en känsla och veta att det är en känsla jag gillar eller inte gillar men jag kan inte riktigt beskriva vad det är för känsla och varför jag känner den. Det är inte meningen att såra personer så här men på något sätt så lyckas jag alltid att göra det ändå. Jag har känt på slutet att livet har börjat vända. jag har känt att jag utvecklats väldigt mycket och blivit lite säkrare på mig själv men nu har jag verkligen fått en pungspark. senaste dagarna har varit riktigt jobbiga, hoppas det vänder tillbaka snabbt. imorrn ska jag träna i alla fall och det brukar vara bra terapi.

På tal om imorgon så ska jag ha en till husvisning då, nu händer det saker. känns så himla bra. hoppas det kan gå fort att få sålt det nu. har ju väntat rätt länge känns det som.

Vart peppad av fredde, klassens kock nu när vi var på sandö. så igår gjorde jag egna potatisklyftor för typ 3:e gången i mitt liv. riktigt gott, enkelt och nyttigt. tror det blir ett till lass idag. Jag skar upp potatisen i lagom stora bitar, skar en gullök i liknande bitar, kryddade med chili och vitlök sen in i ugnen. ringlade över lite olja och en klick smör också. får bli nånting liknande idag fast jag tror det blir med kyckling till istället för texmex steak som det vart igår.

Nu ska jag gå och spendera lite tid med mina små troll som håller på att riva hela huset.

Chili/vitlökspotatisklyftor, texmex-steak och kryddig bea-sås. bra lördagsmiddag!


Stukad fot...

Ligger här i sängen på Sandö med en stukad fot, suck!
Vi spelade innebandy nu på kvällen och jag sprang ner i ena hörnet och trampade på en klubba och gick omkull ordentligt. Den gången gick det hyffsat med bara lite skrapsår som resultat. Jag reste mig snabbt och sprang över på andra sidan planen, väl där fastnade jag med foten i golvet och trampade ordentligt snett. la foten i högläge och lindade hårt. gör lite ont och är lite blått. Får se hur det ska gå med allting imorgon, vi ska bla ha insatsövning bussolycka.

Björn Ferry, vilken hjälte!
Snabb i käften och snabb på skidorna, hans skytte är ju inte dåligt heller. Kalla igår var ju fantstiskt kul att se det med. Hejja Sverige!!

Nu är klockan alldeles för mycket igen, dags att sova. Natti natti.

Vad är det för en dag...

Jo det är min födelsedag, jippie!! Blir 25år idag. Inte så speciellt egentligen mer än att jag har bara 1 år kvar som ungdom på buss och flyg. hoppas jag kommer kunna utnyttja det ett par gånger iaf, är ruskigt resesugen så vi får väl se vad man kan hitta på för roligheter under kommande året.
Nu är helgen här på sandö snart över. Fredagkväll var det lite festligheter med bastu, öl, god mat och chicago-poker. MYCKET trevligt! Igår vart det lite träning på dagen sen bastu, pizza och nån öl men väldigt lugnt och städat. Idag har jag gymmat och ska snart göra tacos med Fredde och Anders sen tänkte jag bjuda mina vänner här på tårta.
Imorgon börjar skolan om med en halvdag då vi ska lyfta en buss som vält på sidan.
Har så ruskigt dålig skrivfantasi nu så jag lägger in en bild istället.


Helgens partyoutfit=)

Ska slänga iväg en beställning på kosttillskott från www.mmsports.se men det får nog bli imorgon kanske. Har tränat rätt hårt i veckan, 6st gympass varav 3 av dom följdes av lite förbränningsträning och 2 av dom med innebandy i 60-90minuter. Det behövs dock med tanke på hur dåligt jag skött kosten nu i helgen. har inte så dåligt samvete över det ändå, man fyller ju trots allt bara 25 en gång i livet så...


Tillägnat Brodina.

Jaa nu vart det helg den här veckan också. Veckan har mest bestått av olika praktiska moment i skolan, som att lyfta containrar, vischa bilar, fösa hästar eller klippa sönder lastbilar. Det har även blivit en massa träning. Sträckte ryggen igår när jag halkade till men jag tänkte nog träna idag ändå, får bli armarna som ska få sig lite pisk.
Är lite irriterad över att inte ha hört något från mäklaren, var trots allt 2 veckor sedan visningen var så jag tycker att han borde höra av sig, vi sa ju klart och tydligt att han skulle höra av sig oavsett om dom ville ha huset eller inte.
Ska snart försöka ta mig in till "stan" det är ju då världsmetropolen Kramfors jag talar om för att köpa lite proviant inför helgen och kanske någon rusdryck att inmundiga. Känner mig lite förkyld så det kan bli en bastu efter gymmet idag också, har inte bastat på hela veckan så det vore skönt.
Känner att jag har lite dålig fantasi just nu och ber om ursäkt för mitt tråkiga inlägg men det kanske är bättre än inget alls!?

Min utbildning heter "skydd mot olyckor", namnet kommer från räddningstjänstlagen som numera heter "lag om skydd mot olyckor". Nu har det startat upp ett nätverk för homosexuella brandmän och vad passar då bättre än att kalla detta nätverk för "gay mot olyckor"? Det är humor det.
www.gaymotolyckor.se

Sandööööö !!

Är då alltså på sandö nu. Haft en seg dag där jag bara suttit och lyssnat på rapportredovisningar, förutom när jag själv redovisat. Gick jätte bra, fick massa beröm både på presentation och rapport så jag hoppas att det itne blir så mycket kompleteringar nu utan att jag snart får lägga det bakom mig. Imorgon ska vi ha repetition på bilolycka och genomgång på bussolycka, ska bli riktigt kul!
Vistelsen här började väl annars inte så bra då vi fick veta att dom stängt av köket i vårat boende så vi måste gå till andra sidan av ön för att laga mat. nu har vi dock haft ett möte med hon som är ansvarig och kankse kanske går det att nå en lösning. det hela blir ju ännu värre när dom inte kan programmera om våra låskort så som det är nu tar vi oss inte äns in i det huset där vi ska laga mat. det i sin tur har visserligen lett till att vi blivit bjudna på käk både till lunch och middag så något gott kommer ju ur det hela=)
Nu ska jag strax gå till gymmet, blir till att köra lite rygg och sen gå över till gympasalen som vi bokat och spela lite innebandy, skoj !!


Ben & Jerry

Det jag har varit som mest sugen på sen jag påbörjade min diet, eller vad man nu ska kalla det, är Ben & Jerrys glass. Idag har jag köpt en burk som jag tänkte äta ikväll. ska bli så sjuuuukt gott och jag ska njuuuuta !! Nu sitter jag och ser Skellefteå AIK-HV 71. Riktigt rolig match. nästan alltid när dom två lagen möts är det hårt spel mycket kamp precis som det ska vara. Nu leder Skellefteå och det gör ju inte saken sämre.
På måndag drar jag till Sandö i 2 veckor. Ska bli riktigt kul! Roligt att träffa klasskompisarna igen, var ju 10 månader sen sist. Det blir även roligt med det vi ska göra, räddning i bussar, tåg och lastbilar i första hand men även lite annat smått och gott som rökdykning och islivräddning för att nämna något. Har haft storkokningsdag idag och stekt en massa hamburgare som jag ska ha med mig. imorgon ska jag köpa ett par kg färdiggrillade kycklingfileér att ta med också.
Imorgon har jag fått barnvakt, grabbarna ska få fara till sin farfar och hälsa på för första gången sen han flyttade upp. Det passar riktigt bra eftersom att jag har en hel del skolarbete kvar att göra, sen måste jag packa också. blir en hel del man måste ha med för 2 veckor insåg jag idag när jag skrev en packlista.
Nej nu ska jag gå och hämta min glass=))


Half baked, min favoritsmak. Choklad och vaniljglass med chokladbitar och kaksmet i, muuuums!


Hängpung!!

Är just hemkommen från gymmet. Det blev ben, med störst fokus på vader och sen bastu. Efter att man bastat och duschat varmt är det skönt att sitta och ta igen sig lite, man eftersvettas så sjukt mycket om man drar på sig flera lager kläder direkt. Så jag drog på mig kallingarna och satte mig på bänken i omklädningsrummet. Märkte när jag satt där att jag hade ett ovanligt stort hål i grenen på kalsongerna så pungen hängde ner från bänken. Just när jag sitter där i godan ro så flyger dörren upp och in stormar den super snygga badvakterskan. (badväktarinnan!? Är badvakt ett unisex ord kanske!?) Hon har en bultsax modell större i handen och mord i blicken. Min första tanke är att det är kulpåsen hon vill åt men inser rätt snabbt att skåpgrannen lyckats låsa in nyckeln och hon är där för att undsätta honom. Jag andas ut och är snabbt uppe på benen för att räta till kallingarna. När jag går förbi receptionen så tycker jag mig känna hennes blick i nacken och ett litet leende som sprids på hennes läppar...men jag är inte riktigt säker... Det skulle ju kunna vara en bra isbrytare. Är det läge nu att fråga om en date?

Nu ska jag äta kyckling sen städa undan lite lätt och kanske blir det lite plugg ikväll.

Morgonvikt:

Dagens morgonvikt blev: 95,3
Känns riktigt bra. det betyder att jag ligger precis som jag vill ha det. möjligtvis kan jag ha bundit lite lite vätska på grund av ett högre salt intag än jag är van vid men det är ju ingen fara. Tycker att jag känner att formen blir bättre och bättre. Det är fortfarande långt kvar men det känns riktigt bra just nu. ligger högt på proteinet, riktigt högt för att vara jag. När jag går ner 0,5kg/ vecka behöver jag inte oroa mig för någon större förlust i muskler heller så det känns ju skönt.
Nu ska jag äta frukost, makrill i tomatsås och 3 kokta ägg. Blir det nästan varje morgon och jag verkar aldrig bli less! ruskigt gott!!

Ny vecka!

Ja då var det ny vecka. Har kört igång med tungräddning idag som vi ska jobba mycket med på närträffen vi ska ha snart. ska bli riktigt kul! Det är nästa vecka vi kör igång. kommer att vara på sandö från på måndag och 2 arbetsveckor framöver. Känns riktigt roligt. På helgen då fyller jag 25 så då kanske det kan bli lite festligheter och vem vet, kanske festar jag till ordentligt och äter ett par semlor=) Idag när jag var på affären så hade dom halva priset på semlor men jag var riktigt duktig och köpte inga, trots att jag tänkt på hur gott det vore på vägen dit. Är riktigt nöjd över hur det går med att äta bra och framför allt hur bra det går att hålla sig borta från slisk och snabbmat. Visserligen tänker jag på det och är sugen. men det är inte alls i samma utsträckning som det varit tidigare och det går bra att låta bli att handla sånt när jag är på affären.

Idag på gymmet vart det bröst, biceps och intervaller på rullbandet. ett riktigt skönt pass!! Känner för varje bröstpass jag kör att höger axel gör ondare och ondare innan jag blivit ordentligt uppvärmd. har haft det problemet tidigare så jag ska bli mer ordentlig på att träna rotatorcuffarna minst 1gång/vecka och värma upp axlarna ordentligt innan jag börja träna brösten. Imorgon får det nog bli rygg och mage. kanske intervaller då också... vi får väl se...
Skulle behöva plugga lite och även få lite tid över till att meka med barnvagnen, den håller på att gå sönder ordentligt.
Men först av allt ska jag sova!
Natti natti

RSS 2.0