Heeeeeelg!!

Ja då var det helg då, igen! Har nyss haft avslutningsmöte på djurlivräddningen som ingår i räddning 4, den kurs vi läser nu. Gick väl bra men det är lite segt. alla har i stort sett samma källor s det blir mycket upprepningar när alla ska redovisa sina arbeten. På måndag börjar vi med tungräddning alltså buss/lastbil/tåg. Ska bli riktigt intressant. Sen har vi även nån uppgift till veckan om en olycksrapport rörande en drunkningsolycka om jag inte minns helt fel.

Har just ätit en smarrig lunch. tog 2 skivor längtan och la köttet från 1/2 kyckling på, ovanpå det hade jag jalapenos och hamburgerdressing, MUMS !! Blir alldeles lagomt med energi inför det stundande träningspasset. Tänkte köra ett riktigt ordentligt benpass, lite mage och sen lite kondition.

Shoppaholic...

Njaa inte riktigt men jag var på stan en snabbis idag och köpte ett headset till datorn och en köksvåg. Köksvågen för att kunna väga mat och få lite bättre koll på det. Headsetet var på grund av att min mikrofon till datorn har pajjat. Jag måste ha en fungerade mikrofon så att jag kan delta i diskussionerna på våra möten i skolan. Vi ska ha ett imorgonbitti rörande en uppgift vi gjort i veckan om djurlivräddning.

Till middag både idag och igår har jag ätit, grillad kyckling, coleslaw och feta ost. kan hända att det blir imorgon också. SJUUUUUKT gott !! Och nyttigt också. väldigt mycket protein och relativt lite fett och kolhydrater, precis som jag vill ha det =)

Fick min Voddler invite idag. Det verkar rätt bra, var ruskigt bra bildkvalite på filmerna men jag blev lite besviken när jag insåg att många av filmerna kostar att se. Trodde att det var som spotify, gratis.

Melwin har fått medicin för sina uppstötning han har varje dag och igår när han gnällde lite över att behöva ta den så kom Lucas fram till honom, klappade honom på axeln och sa "så ja lilla gubben". Söööötis!! =)




Här är jag med mitt nya headset, känner mig som en riktig gamer. kanske borde börja spela WOW, CS eller nått annat coolt spel.


Just ja, har haft en väldigt spännande visning på huset idag. hoppas verkligen det kan bli sålt nu så man får det ur världen. Nu ska jag strax sova så att jag orkar med morgondagen.


Dagensvikt:

Dagens vikt blev: 95,9kg
Som jag nästan misstänkte så var förmodligen förra veckans låga vikt till stor del på att jag var helt tömd efter magsjukan jag haft den helgen. Jag tror att jag ligger rätt bra till i maten nu och tänker fortsätta som jag gör nu förutom att jag kanske inte köper någon krutröksost och trycker i mig den här veckan som jag gjorde i slutet av förra=) Visserligen är det mycket proteiner men det är även väldigt mycket fett så det får nog vara.

var på affären i morse och skulle köpa nya nummret av BODY som skulle komma ut idag. men när jag kom hem insåg jag att jag köpt nån special utgåva innehållandes träningsguide, träningsdagbok och ett par kalsonger. Visserligen behöver jag kalsonger eftersom att de flesta av mina är struckna i grenen men det var ju inte riktigt det jag tänkt. så det blir till att fara iväg och köpa rätt tidning sen så man har någon bajslektyr ett tag framöver=) 

Har en av dom tröttaste dagarna på länge idag. satt självklart uppe för länge igår, som vanligt. sen kommer grabbarna alltid över mot morgonsidan och vill sova i min säng. måste nog bli hårdare på att tvinga tillbaka dom till deras sängar. det är visserligen ruskigt mysigt att ha dom nära men dom ligger ju aldrig still så det går dåligt för mig att få sova.

Nu ska jag äta upp lunchen och sen plugga lite mer innan det blir gymmet.

Iphone!!!

Haft en rätt bra helg. Fredagkväll satt jag hemma själv och såg nån film. kanske inte roligaste fredagskvällen i mitt liv men inte den sämsta heller. Lördag vart det ett långt och hårt gympass och sen var jag och kollade innebandy. var riktigt kul! är som sugen på att börja spela och hade det inte varit för att jag ska vara borta så mycket nu här framöver så hade jag nog gjort det.
Sen på kvällen drog jag till Samme och tog några öl och lite whiskey. Vi hade riktigt trevligt, Jonte var också där. Vi såg robinsson, spelade UFC på playstation 3 och spelade ticket to ride.
Idag har vi varit hos morsan och käkat pizza och välkommnat pappa som flyttat till stan igen. Han har köpt våran gamla lägenhet som vi bodde i innan huset köptes.

Brorsan har visst beställt en Iphone och jag blir ju självklart sugen igen då. har varit väldigt sugen tidigare och nu när priset börjar gå ner så känns det mer aktuellt. Ska ta mig en liten funderare om det kan vara värt det.

Imorgon börjar nya terminen. Skönt att slippa rapportskrivandet och börja med lite riktigt brandmanna utbildning igen! Den här terminen ska vi bland annat jobba med buss/tåg olyckor och stora kemikalieolyckor och stora bränder. riktigt riktigt kul!!

Hävstångsprincipen.

Har kommit hem från gymmet för en stund sen och har just tryckt i mig en supergod hamburgare! Det vart bröst och biceps. Hade egentligen tänkt köra ben men är lite öm sen skidåkningen igår och dessutom ruskigt mycket mer peppad på bröst så då fick det bli så=)
Började med sne bänkpress med större lutning än jag brukar. Ska nog börja köra så här då det tar bättre högre upp mot axeln på bröstmuskeln och jag känner att det är i första hand den delen jag behöver förbättra. Efter det vart det bröstpressar i maskin och sen sne hantelpress. kan inte börja ett pass med hantelpressar utan måste ta det en bit in i passet eftersom dom tyngsta hantlarna är 26kg och det blir lite för lätt för att börja ett pass med. När jag sedan körde flys i cabeln så började jag fundera på vikterna. Hade 30kg på varje sida. om jag hade kört hantelflys med 30kgs hantlar så hade muskelfästena snäppt av som okokt spaghetti men så här går det jätte bra. Det mina vänner är på grund av hävstångsprincipen.

Har haft mitt sista möte på praktikplatsen idag. Kändes riktigt bra att få det avklarat och det kändes som ett lyckat möte. Nu känner jag mig redo att skriva klart rapporten och jag hoppas på att vara klar i veckan. Ska bli riktigt skönt att få det ur världen.

Var på vårdcentralen igår med Melwin. Han har under lång tid varit besvärad av uppstötningar. Han får flera per dag och det är både jobbigt för honom och oss runtomkring när han allt som oftast luktar spya ur munnen. Nu fick han medicin som förhoppnignsvis ska hjälpa honom att bli kvitt dom är problemen. Lucas hade ett liknande problem för ungefär ett år sen och fick samma medicin och det hjälpte väldigt bra så vi är förhoppnignsfulla.

Skidpremiär!!

Har haft skidpremiär idag. Det var riktigt kul! Skidor är precis så jobbigt och så bra träning som det sägs vara. Jag känner att det är lite knepigt med tekniken så här i början, hoppas den kommer tillbaka. Skidorna kändes då bra och det gick riktigt fort när man väl fick upp farten. Jag har en tendens att staka lite för hårt så stavarna "går igenom" vilket gör att dom fastnar och man tappar rytm och fart men det är nog mycket en teknikfråga känns det som. Efter skidturen åt jag en middag som såg ut så här:


Det är fullkorns spaghetti med bacon och fettsnål chorizo. Det där gula är café de paris sås, även den fettsnål, mums! =)
Riktigt gott var det! Kanske inte så mycket till dietmat men jag kände att jag behövde lite extra energi för att orka med gympasset nu på kvällen.
Kvällens gympass gick rätt bra även om det var ovanligt mycket folk. Många unga killar som börjat träna nu, tyvärr inte så många tjejer...
Det vart chins, latsdrag, rodd i cabel, hantelrodd. sen körde jag ett par magövningar också, raka situps med viktplatta och raka benlyft liggande på en bänk. Allt med riktigt bra intensitet.

Sen jag kom hem har jag skrivit ut diverse blanketter, ansökan och bidrag för växelvis boende barn, nått csn papper och nått papper min praktikplats ska skriva på. Nu sitter jag i soffan, ser handboll och har just ätit en burk tonfisk och druckit en jordgubbsproteinmilkshake=))

Hallå där kött och blåbär!

På tal om friskis och svettis i förra inlägget så kom jag på att jag ville testa att lägga upp ett youtube klipp här på bloggen och vad kan passa bättre än Sean Banan besöker friskis och svettis!? =))


Avgiftning...

hade värsta avgiftningen igår när jag gått och lagt mig. tog en ibumetin innan sängen och jag gissar att den hjälpte kroppen att bli av med febern. svettades som en galning och låg och skakade och hade mig. Det var faktist rätt obehagligt och tog ett tag innan jag somnade. Sen när jag väl somnat sov jag som en björn. har varit en riktigt härligt natt och nu känner jag mig faktist hyffsat pigg och utvilad. Det är bra med tanke på att nu ska jag ta i med hårdhandskarna gällande plugget. blir en dag fylld med plugg. Går det riktigt bra så går jag ner i gymmet och tar det lite lugnt för att få igång kroppen och basta lite men annars sitter jag här till 16-tiden. Då blir jag hämtad av Madde. Ska hjälpa henne med ungarna ikväll när hon ska på friskis och svettis. Sen ska jag hämta mina nya skidor också!! Ska bli sååå himla kul att åka! Blir nog en sväng imorgon, pratade med Samme om att åka lite skidor och sen se hockeyn. låter som en bra eftermiddag.

Morgon vikt: 95,5kg
Om det stämmer så måste Kreatinet hjälpt mer än jag trodde. Är nog mest vätska som släppt efter att jag slutade med kreatin monohydrate i början på förra veckan. Jag vill INTE gå ner så mycket i vikt varje vecka för då vet jag ju att jag tappar onödigt mycket muskler som jag kämpat så hårt för. Mitt mål är 0,5-1kg/vecka. det känns lagom för då vet jag att jag kan behålla de mesta av musklerna. Visserligen kan det ju bli lite extra första veckan/veckorna men jag är rätt säker på att det är en del vätska som släppt. sen att jag varit sjuk och inte ätit jätte bra kan ju vara en anledning men jag har ändå försökt hålla uppe det och tror inte att det gjort så hemskt stor skillnad.

Nu ska jag äta frukost och sen sätta igång med plugget!

En annan del av Ske-hamn.

Sitter och ser en annan del av köping. I Köping är det sommar och sol. ser så grymt härligt ut med en riktigt varm och solig sommardag. DET längtar jag till! det är så tråkigt att sommaren är så kort här uppe i norrland. Den hade gärna fått vara några månader längre och några grader varmare=)

Sitter här i soffan och har feber och magknip. Ingen höjdare kan jag lova! Taskig tajming är det också med tanke på att det är min barnlediga vecka och jag hade tänkt köra på stenhårt i veckan. har mycket att göra både med skolarbete och lite här hemma som jag skulle behöva fixa inför en kommande visning som förhoppningsvis blir om nån vecka. Imorgon får jag mina nya skidor så jag hade tänkt köra 4 pass på gymmet och 3 skidpass i veckan men nu kanske jag inte orkar med så mycket, vi får väl se hur jag känner mig imorgon efter en natts skönhetsömn. Samtidigt som att det är taskig tajming så är det ganska bra att det värsta kommer nu när jag har lämnat bort grabbarna och inte för ett par dagar sen när dom var sjuka också. det hade nog blivit rätt jobbigt.

Veckans tips!!

Alltså jag är heeelt överväldigad!!
Har just provat ett nytt protein http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/protein-delite Det är helt löjligt gott!! Har köpt en burk av smaken jordgubb/vit choklad. Blandade med vatten och det lär bli ÄNNU bättre med mjölk kan jag tänka mig. Det smakar verkligen milkshake med bitar av jordgubbar och vit choklad i. Att något som smakar så gott kan vara så nyttigt kan jag inte förstå!? Tror det var 3gram socker i en portion och dom hade lätt kunnat ta bort minst 1g av dom och det skulle inte bli sämre, snarare tvärtom för om det är nått jag ska klaga på så är det att det nästan var väl sött. Men så länge det finns kvar pulver i min burk kommer jag aldrig att vara sugen på något sött på kvällen. snacka om grymt kvällsmål!!

Båda ungarna är ju officiellt kräksjuka, blääää!! Var verkligen inget jag behövde just nu. Madde var riktigt snäll och kom förbi för att pussa på sina barn idag och det gjorde att jag kunde ta mig iväg till gymmet en sväng. vart ett riktigt bra pass och jag är otroligt tacksam över att ha fått komma iväg lite.
mamma berättade idag att hon och pappa ska gå ihop och köpa skidutrustningen som jag var och provade ut häromdan. vart jätte glad eftersom att jag är riktigt peppad på skidåkning. tycker verkligen inte om konditionsträning så nu när det finns något som känns kul måste jag passa på och utnyttja den motivationen. hoppas bara att vädret kommer att vara snällt mot mig så att jag kan åka mycket.

Ska koka en kopp the nu. verkar som att AIK torskar mot HV på bortaplan.

Bild.

Har varit en kreativ dag trots allt. Har hunnit se halva säsong 5 av How I met your mother, hunnit med att vara på brandstationen och få påskrivet lite papper som ska lämnas in till skolan och fått lite hjälp med min rapport. Som om det inte vore nog så har jag även städat här hemma och klippt mig. Grabbarna älskar att hjälpa till med dammsugningen och dom är väldigt faschinerade av hårklippning, så länge det inte är deras hår som klipps=) Nu senast gick det visserligen lite bättre med lucas och idag sa han att han ville klippa sig så vi får väl se hur det blir när det är dags igen.
Snart är det dags för kvällsmat. Blir en burk kesella blandat med lite fun light och en kopp the.
Ska testa att infoga en bild, får se hur det slutar.

Här är jag alldeles nyklippt!

Skidor!!

Var flera år sen jag var så här sugen på att åka skidor. Vart inte mindre av att Samme och Elin kom förbi en sväng och tog en kaffepaus mitt i deras skidtur. ska nog åka på stan och kolla på skidor imorgon se om det finns något aktuellt. kollade blocket nyss men där fanns det inte så mycket att hurra för. Har egentligen inte råd, kommer gå så mycket pengar i februari och mars när jag ska vara på sandö rätt mycket. hittar jag något paket som verkar bra måste jag nog slå till ändå.

Fick mail från min handledare idag, bara 6 veckor för sent... blir så less på att han kommer med en massa krav och berättar hur fel jag gjort nu!? det kunde jag ju fått veta för flera veckor sen. tur jag fick mer tid på mig för till på fredag hade jag aldrig klarat det. bara lite trist att när dom andra i klassen får ledigt nästa vecka så måste jag nöta på med plugget, suck!!

Träningen idag gick riktigt bra. blev ett kort men intensivt pass. Körde droppset både på flys i cabelcrossen och bröstpressmaskinen. riktigt bra pump och helt slut i brösten! sen vart det även dropset i enarms bicepscurl i cabeln. Riktigt skönt pass som säkert kommer kännas imorgon när det är dags för ben.

Har stått och stekt hamburgare hela eftermiddagen. Blandade 2,2kg köttfärs med salt, peppar, chilipulver, chilipasta och het chilisås. det blev 10st fantastiska chiliburgare. riktigt goda!! Imorgon blir det nog att äta kyckling, var ett tag sen sist så nu är det dags=)

Morgonvikt.

Morgonvikter i kg:
Jonas 98,5
Lucas 14,7
Melwin 13,4

Dom jobbar uppåt och jag jobbar neråt=)
Nu ska vi ta på overallerna och gå till dagis. vi fick lite sovmorgon idag, skönt!
Blir ett hårt bröstpass sen. tänkte köra lite dropset och liknande.

2 1/2 men.

Sitter och ser 2 1/2men. gryyyymt roligt! Har just lagt grabbarna i säng och dom verkar somna direkt. Det var ett par riktigt trötta små troll efter en dag av dagislek och badkarsbadande.

Idag är dagen som är den första dagen i mitt nya liv. Precis som jag sagt så många gånger förr, hehe. Jag känner att oavsett hur sugen jag är på skräpmat och slisk så måste det ta slut nån gång och nu ska jag streta emot för allt vad jag är värd! Jag väger ca 98-99kg nu, tänkte ta en morgonvikt imorgon och se mer exakt. mitt första mål är ner under 90. var ett tag sen och jag har lagt på mig rätt mycket muskler sen dess så det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut och kännas. 10kg borde jag ju märka rätt mycket eller? För att inte tappa så mycket muskler så siktar jag på ett ganska högt protein intag. minst 200gram /dag siktar jag på. Skulle egentligen vilja upp mot 300 men det blir svårt och framför allt dyrt. tror inte det kommer att gå i praktiken så jag nöjer mig med 200g / dag vilket ju blir drygt 2g/kg kroppsvikt och det får vara godkänt. Jag räknar med att ligga på ca 2000-2500kcal/dag och se vad som händer av det. Beroende på hur dagen ser ut så kan jag variera mig lite så dom mer aktiva dagarna med hårda träningspass blir det närmare 2500kcal och dom lugnare eller vilodagarna blir det ca 2000kcal. I februari och mars kommer jag att vara 4veckor på sandö och där kommer det att bli långa hårda dagar så då räknar jag med att öka intaget till 2500-3000 kanske ända upp till 3500 beroende på hur hårda dagarna blir och hur kroppen reagerar. Nu har jag skrivit mycket siffror men jag kommer inte att vara exakt och kommer inte att räkna ut och väga varenda liten potatis jag stoppar i mig. Men lite koll tänker jag försöka hålla. framför allt är det proteinet som känns viktigt att hålla koll på för att inte tappa onödigt mycket muskler. dom har jag ju trots allt kämpat hårt för=)
vad ska jag äta då? Ja det kommer att bli en hel del ägg, makrill, tonfisk, kyckling och nötfärs som huvudsakliga proteinkällor med tillskott av proteinpulver och EAA (essentiella amino syror). Grönsaker både färska, inlagda och frysta kommer att förtäras och som kolhydratkälla blir det fullkornspasta, ris och bulgur, kanske nån enstaka potatis. Fett blir väl omega3, majonäs och kanske någon dressing som dom extra fettkällorna utöver de övriga matvarorna och om jag märker att jag behöver mer fett så blir det nötter, mums!
Utöver detta har jag vitamin och mineral tillskott som jag tar varje dag + extra c-vitamin.
Bara så ni vet, den här gången ska jag lyckas!!

Skriver om träningen någon annan dag. nu ska jag snart äta kvällsmat och sen blir det att lägga sig tidigt.

Gymsnusket!!

Åhhh va less jag blir på detta gymsnusket!! Äckliga illaluktande gubbar som sitter i omklädningsrummet eller bastun och filar sina äckliga fötter eller klipper sina äckliga naglar. vissa rakar sig utan att tvätta bort efter sig. Män/gubbar som gör både det ena och det andra på toan utan att varken stänga eller låsa dörren. varför!? ÄCKLIGT !!!! Har dom inget hem att lorta ner? eller är deras kärringar så hårda så att dom inte får äckla sig hemma och måste då äckla ner oss andra stackare som bara vill byta om ifred eller sitta och slappa i bastun.

Var på krysset och köpte ett dubbelt buremål med diverse tillbehör som jag tänkte avnjuta till hockeyn. men inte då! Tydligen har nån klant grävt av en kabel någonstan mellan Skellefteå och Stockholm så dom inte kan sända matchen!! Fast nu har dom tydligen lagat det så att jag kan se. tredje har just börjat och AIK har tryck på linköping. ska koncentrera mig på att se matchen nu.

Gymma barfota!?

3-2 vart slutställningen i matchen AIK-Rögle. vart onödigt spännande när AIK började slarva i sista perioden. Tråkigt när dom spelar så dåligt, långt under sin förmåga.

Var på gymmet idag och körde ett axelpass. gick riktigt bra!
Mitt i passet kom en man dit som skulle träna och döm om min förvåning när jag ser att han är barfota!! Varför tränar man barfota? är det ok att göra det? verkligen inte säger jag! tycker det känns väldigt ofräscht och äckligt. Enbart strumpor kan väl vara ok men jag tycker ändå att man minst ska ha badtofflor eller liknande men helst riktiga skor. Man vill ju inte ha fotsvett över hela gymmet, bläää!!

Blir så irriterad på kylan!
Bilen vägrar starta. motorvärmarsladden har suttit kopplad i 18 timmar utan att det hjälpte. vart snarare sämre, fast det har ju blivit kallare så jag antar att det har med det att göra. tänkte försöka låna en batteriladdare imorgon och se om det kan hjälpa. Fick hjälp av samme att rensa upp i garaget så nu kan jag börja ställa in bilen där i fortsättningen. skönt!


Release party!

Så är det!
Har ett litet release party här hemma med mig själv. Har suttit och skrivit en skolrapport hela kvällen och nu när jag inte ids jobba med den nå mer så tänkte jag att jag lika gärna kan skriva lite här.
Vad ska då den här bloggen handla om?
Vet inte riktigt, mitt liv och mina tankat kanske. Lär bli en del träning och kost som är en stor del av mitt liv. en del om mina underbara tvillingpojkar och mitt liv med dom. i övrigt får vi väl se vad som slinker med.
Tänkte redan nu så här på förhand be om ursäkt för eventuella stav och gramatik fel. Det här med att skriva har aldrig varit min starkaste sida här i livet men jag tänkte ge det en chans ändå och det kommer säkert att gå och läsa, det mesta iaf=)
I veckan är jag barnledig så det är därför jag sitter uppe vid den här tiden och skriver, brukar alltid vrida dygnet lite när jag är barnledig.
Jag ska så småningom försöka fixa mig en lite roligare layout, antingen gör jag det själv eller tar lite hjälp. Får se om jag slänger upp lite bilder också nån gång kanske det lär ni ju märka. har ingen kamera mer än på mobilen och det är en 3,2mpx kamera som är vääääldigt seg så det är svrt att fånga några bra bilder men man kan ju försöka iaf.
Nu ska jag se lite TV och sen soooova!! blir sovmorgon imorrn och sen gymmet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0